Perhekoti Talisman

Perhekoti

Perhekoti

Tarjoamme pitkäaikaista perhekotisijoitusta viidelle huostaan otetulle lapselle/nuorelle. Maahanmuuttajataustaisten lasten/nuorten osuus on kasvanut. Haluamme myös tarjota maahanmuuttajataustaisille lapsille/nuorille ammatillista perhehoitoa. Teemme työtä lasten- ja nuorten kasvun ja kehityksen turvaamiseksi ammattitaidolla. Tarjoamme turvallisen kodin ja kasvuympäristön, johon kuuluu rajojen asettaminen ja luotettavat aikuiset.

Teemme laadukasta verkostoyhteystyötä eri alojen ammattilaisten sekä lasten/nuorten vanhempiin, koulujen ja läheisiin kanssa.

Olemme Ammatillisten perhekotien liiton jäseniä!

Toiminta

Perhekoti Talismanin toiminta-ajatuksena on tarjota huostaan otetuille ja avohuollon tukitoimena sijoitetuille lapsille koti. Tavoitteemme on tukea lapsen kasvua ja kehitystä tarjoamalla hänelle turvallinen sekä kodinomainen kasvuympäristö, jossa luodaan mahdollisuus kasvaa itsenäiseksi ja yhteisöön sopeutuvaksi nuoreksi.

Tilat ja ympäristö

Perhekoti

Ammatillisuuden lisäksi perhekoti Talisman on viihtyisä koti. Meillä on jokaiselle lapselle oma tilava huone, joka sisustetaan yhdessä lapsen kanssa.

Tiloina toimii iso omakotitalo, jossa on yhdeksän makuuhuonetta, tilava olohuone, keittiö ja suihkutilat ja sauna. Kotimme sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella ja Hyrylän palvelut ovat kävelymatkan päässä.

Leikki-ikäiset lapset/nuoret viihtyvät pihalla ympäri vuoden, mutta varsinkin kesällä riittää intoa kiipeillä, keinua, pomppia trampoliinilla ja pelata erilaisia ulkopelejä. Pihalla on ihana puuhastella ja viettää aikaa. ☺

Kotipihan kasvihuoneessa kasvatetaan niin kurkut, tomaatit, salaatit kuin yrtitkin. Kesän lempipaikkamme on terassi. Yhdessä nautiskellaan kotiterassilla grilliherkkuja, aamupaloja ja vietetään perhejuhlia.

Meistä

Perhekodin toiminnasta vastaa Merili Lemvald.

Koulutukseltaan perhekodin äiti on sosionomi, AMK . Perhekodin äidillä on 12 vuotta työkokemusta lastensuojelun alalta. (Sosionomiksi valmistui Tallinnan Yliopistossa vuonna 2006). Perhekodin äiti on työskennellyt Virossa sosiaalityöntekijänä, tukihenkilönä ja päiväkeskuksen toiminnan järjestäjänä. Suomessa on hän työskennellyt 9 vuotta perhekodissa. Perhekodin äiti puhuu viroa, suomea, englantia ja ymmärtää venäjää.

Perhekodin henkilökuntaan kuuluvat Merilin lisäksi Hilli Lemvald , Maris Meister, ja Liilika Uibo. Hilli toimii perhekodilla ohjaajana (sairaanhoitaja AMK). Hän puhuu viroa, venäjää, englantia sekä ymmärtää hyvin suomea. Maris toimii perhekodilla lähihoitaja sekä nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajana. Liilika on työskennellyt myös erityislasten kanssa kouluympäristössä.

Sijainti

Riihikallion omakotialue on rauhallista ja lapsivoittoista. Kiinteistön vieressä on leikkipuisto, sekä metsää jossa retkeillä. Perhekodin tontilla on tilaa ja väljyyttä, ympäristö on avara ja rauhallinen. Pihapiirissä on hyvät mahdollisuudet mm. ulkopeleihin ja leikkeihin.

Alakoulu on meistä noin 500m ja yläkoulu noin 1,5 km päässä. Riihikallion koulu vastaa Tuusulan kunnan musiikkiluokkaopetuksesta. Kaikille koulun oppilaille annetaan monipuolista ja tehokasta musiikkikasvatusta.

Virossa meillä on kesäkoti. Siellä on tilaa ja avaruutta isommallekin porukalle. Kun olemme kesäkodissa, vietämme paljon aikaa pihatöitä tehden, talossa tai sen lähellä olevien kukkapenkkien ja puutarhan kimpussa. Itse laitetaan vihannessäilykkeet, hillot ja marmeladit, mehut ja juomat sekä maustekastikkeet. Lähiruokaa tulee kesällä omalta pihalta. Marjoja ja sieniä kerätään paljon kotitalouskäyttöön. Mansikat, sipulit, erilaiset yrtit ja salaatit, porkkanat ja herneet kylvetään porukalla keväisin. Lapset/nuoret tykkäävät viljelystä. Lapsille/nuorille kasvun seuraaminen on hyvin palkitsevaa sekä tietysti myös mukavaa.

Yhteystiedot

Perhekoti Talisman Oy
Marsuntie 2a 04320 Tuusula
Merili Lemvald
merili@talisman.fi
+358 453 28 6462

Lähetä viesti

taust