Perhekoti Talisman

Toiminta

Perhekotimme toiminnan kulmakivi on lastensuojelulain mukaisesti taata lapsen oikeus turvalliseen kasvuympäristöön ja tasapainoiseen, monipuoliseen kehitykseen, aidon läsnäolon, lempeiden rajojen ja yhteisöllisyyden tuella

Tilat ja ympäristö

Perhekoti Amuletti sijaitsee Onnelan-nimisessä, vuonna 2014 rakennetussa, kivitalossa. Viihtyisä kotitalomme on peltojen keskellä, metsän kupeessa. Meillä on valtava piha, jossa on iso ja monipuolinen leikkialue perheen pienimmille (keinut, leikkimökki ja iso hiekkalaatikko), riittävästi tilaa futisfaneille ja kasvimaa viherpeukaloille. Kaksikerroksisessa talossa on lukuisia makuuhuoneita (kahdeksan) ja ne sisustetaan kodikkaaksi lasten kanssa, heidän makunsa mukaisesti. Alakerrasta löytyy iso eteisaula ja keittiö-ruokailutila-olohuone yhdistelmä, jota kruunaa kivitakka. Talossa on kolme vessaa ja saman verran suihkutiloja, sekä saunarakennus. Meillä on myös kodinhoitohuone ja kaksi tilavaa varastoa.

Harrastusmahdollisuudet ovat loistavat (Rusutjärven läheisyys ja uimaranta, Tuusula urheilupuisto, uimahalli, kirjasto, tanssikoulut yms. sekä Tuusulassa, että Järvenpäässä). Kannustetaan lasta löytämään kiinnostuksen kohteen ja kehittymään siinä. Ulkopuolisten harrastusmahdollisuuksien lisäksi työntekijöillämme on monipuolisia kiinnostuksenkohteita, joita he mielellään harjoittaa lastemme/nuortemme kanssa. Esimerkiksi yleisliikunta, taekwondo ja retkeily. Myös perinteinen käsityö, ruuanlaitto, askartelu ja puutarhan hoitaminen. Lapsia kannustetaan myös viettämään aikaa kavereidensa kanssa, järjestetään kaverisynttäreitä ja voi yö-kyläillä. Pidetään tärkeänä, että lapset tulisi nähdyksi, kuulluksi ja ymmärretyksi - käytetään yhtenä työkaluna dialoogisuutta. Kannustetaan nuoria ottamaan selvää omista oikeuksista sijaishuollossa ja olemaan aktiivisia Noja-toiminnassa. Meillä on myös upea kesäkoti Virossa, jossa lomaillaan säännöllisesti.

Meistä

Amuletin vastuuhenkilönä toimii Pirjo Kuusemets. Hänellä on Virossa suoritettu psykologian kandidaatti tutkinto (v. 2009, rinnastuspäätös alempaan korkeakoulututkintoon 18.8.2020 OPH-1395-2020) ja lukuisia Suomessa suoritettuja tutkintoja, esim. lähihoitaja (v. 2019) ja mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto (v 2018). Lastensuojelun laitoshoito-osastolta on kertynyt työkokemusta melkein yhdeksältä vuodelta. Johtamiskokemusta Pirjolla on kerääntynyt Virosta, jossa on toiminut seurakunnan lapsi- ja nuorisotyön koordinaattorin tehtävissä. Pirjolla on osaamista mielenterveys- ja päihdetyöstä.

Perhekodin äitinä perhekoti Amuletissa toimii Heidi Seiton. Heidi on pohjakoulutukseltaan lähihoitaja. Hän on työskennellyt aikaisemmin ammatillisen perhekodin ohjaajana 3 vuotta.

Perhekodin vanhempien lisäksi perhekodissa työskentelee 2 lähihoitajaa. Liilika Uibo, jolla on lastensuojelusta työkokemusta neljän vuoden ajalta. Liilika on työskennellyt myös erityislasten kanssa kouluympäristössä. Jesse Becklin, jolla on lähihoitajan koulutus ja paljon kokemuksia erityislasten kanssa työskennellystä päiväkodissa.

Sijainti

Perhekoti Amuletti sijaitsee Onnelan-nimisessä, vuonna 2014 rakennetussa, kivitalossa Vanha Hämeentie 277 Tuusula 04300. Lähimmät asuinalueet ovat Järvenpää ja Hyrylä, kumpaankin on matkaa noin 8 km. Hyrylään päin on toimiva bussiliikenne. Lähikoulut ovat Vanhankylän ala-aste (5,8 km), Paijalan ala-aste (7,1 km), Hyökkälän koulu (8,6 km), Tuusulan koulutuskeskus (9,4 km) ja Keuda Järvenpäällä ja Tuusulassa ym. Alakoululaiset kulkevat kouluun taksikyydillä, vanhemmat lapset julkisilla kulkuneuvoilla tai perheemme autoilla.

Yhteystiedot

Perhekoti Amuletti
Vanha Hämeentie 277 04300 Tuusula
Pirjo Kuusemets
pirjo.amuletti@gmail.com
+358 040 821 2543

Lähetä viesti

taust